کارگاه همدلی و هم زبانی در دانشگاه ایلام برگزار شد

به گزارش روابط عمومي، کارگاهي با موضوع همدلي و هم زباني با شرکت کارکنان دانشگاه ايلام در مسجد اين مرکز آموزش عالي برگزار شد.

حجت السلام محمد‌باقر هاشمي، معاون نهاد رهبري در دانشگاه ايلام مفهوم و اصطلاح همدلي و هم زباني تبيين نمود و با اشاره به شعار سال 94 اظهار داشت: شعارها، برنامه ها سياست ها و تصميمات مهم کشوري جز در سايه حمايت و همکاري ملت جامه عمل نمي پوشد و لازمه پيشبرد اهداف نظام و دولت پشتيباني و همراهي مردمي از آنها است وي پشتوانه مردمي را يکي از ابزارهاي  تأثيرگذار و تعيين کننده در حاکميت کشورها و ارزيابي نظام و دولت مستقر دانست که سرمايه اصلي هر حاکميت و نظام سياسي محسوب مي شود .

معاون نهاد رهبري افزود: يکي از ويژگي‌هاي مهم انقلاب اسلامي ايران ، گره خوردن انقلاب با مباني اسلامي و تأکيد بر نقش مردم است مردم محور اصلي تحقق اهداف و آرمان‌هاي نظام اسلامي و مورد توجه ويژه امام و مقام معظم رهبري بوده است در نظام اسلامي مردم سرمايه اصلي و واقعي است لذا درک و اعتماد متقابل و همدلي و همزباني ميان دولت و ملت مي تواند به رفع مشکلات جامعه در عرصه هاي مختلف داخلي از جمله فرهنگي ، سياسي ، اقتصادي و اجتماعي و نيز حضور هر چه بهتر و استوارتر در عرصه خارجي و بين المللي کمک کند .

معاون نهاد دانشگاه‌هاي استان به تبيين اصول قرآني همدلي و همزباني پرداخت و بيان داشت: بر اساس آموزه هاي قرآني تحقق امت همدل و همزبان زماني شکل مي گيرد که اصولي در بخش علمي و عملي مراعات شود اما اصول علمي همدلي و همزباني با توجه به آيات قرآني بخصوص آيه 63 انفال و 213 بقره عقيده واحد ،هدف واحد و روش واحد ذکر شده است .  و اصول علمي همدلي و همزباني با توجه به آيات قرآني بويژه آيات 10 سوره فاطر ، 12 حجرات، 8 مائده، 152 انعام، 90 نمل ،25 حديد، 64 نساء، 13و 14 مائده و..ونيت خير و حسن فاعلي فعلي حسن ظن و پرهيز از بدگماني ، حسن خلق ، عدل و انصاف ، تعاون و تفاهم بياني و زباني ذکر نمود، عمل برا اساس آيات را خواستار شد.

حجت السلام هاشمي با توجه به بحث همدلي و همزباني موانع و چالش‌ها و راهکارهاي تقويت آن دو را اشاره کرد.

چالش‌ها و موانع همدلي و همزباني را

1. عدم درک و فهم صحيح موضوع
  2. ضعف در اتخاذ مواضع سنجيده و حساب شده از سوي مسئولان
  3. غلبه منافع شخصي و گروهي و جناحي وموضع  منفعت طلبانه در مواجهه با مسائل اساسي کشور
  4. پديد آمدن احساس ناديده گرفته شدن مشکلات و نيازهاي واقعي مردم از سوي مسئولان:
  • فاصله بين مردم و مسئولان با آسيب ديدن اعتماد عمومي
  • غلبه مطالبات مادي بر روحيه آرمانخواهي و ارزشگرايي

- گرايش به تجملگرايي و اشرافيگري

1. افزايش بي تفاوتي سياسي در بين مردم کوتاهي در تمکين به قوانين و ضوابط غفلت   از وجود دشمنيها و کينه ورزي دشمنان
  • اصرار بر روي مواضع و انديشه هاي غلط
  • منحصر کردن همدلي و همزباني به انگيزه ها و اعمال نکردن آنها در رفتارها مواضع فردي و جمعي
  • انحراف از خط ولايت و رهبري به عنوان کانون همدلي و همزباني و محور همگرايي جامعه
  1. عدم درک و شناخت متقابل دولت و ملت از شرايط و نيازهاي يکديگر
  2. فقدان احترام متقابل دولت و ملت
  3. روحيه نقد ناپذيري در مقابل نظارتهاي مشفقانه و نقدهاي منصفانه
  4. بي اعتمادي و تخريب مسئولان دولتي بين مردم
  5. نفوذ عناصر اختلاف افکن در سطح مسئولان
  6. تضعيف روحيه و ناميد کردن مردم از آينده عنان کرد.

در بخش راهکار با اشاره به

1. افزايش جلب مشارکت اجتماعي و واگذاري امور به مردم يکي از مهمترين وظايف دولت براي ايجاد همدلي و همزباني است.
  2. توجه ساخت دروني قدرت
  3. حمايت از کار و سرمايه ايراني
  4. نقد منصفانه و پرهيز از سياهنمايي
  5. وجدان کاري و همت مضاعف
  6. تلاش نخبگان ، خواص و دانشگاهيان در اين راستا
  7. تقويت فضاي همدلي توسط گروههاي سياسي احزاب و تشکلها
  8. توجه جدي به رفاه و معيشت مردم
  9. حرکت در مسير حل مشکل رکود تورم و مسائل اقتصادي
  10. توجه به تحکيم بنيان خانواده و مسئله ازدواج جوانان
  11. رفع موانع اشتغال
  12. توجه جدي به قشر متوسط جامعه.

شايان ذکر است پرسش و پاسخ بخشي از اين کارگاه بود که با استقبال کارکنان صورت گرفت.