کارگاه روش تحقیق کیفی در دانشگاه ایلام برگزار شد

کارگاه روش تحقيق کيفي در دانشگاه ايلام  برگزار شد

به گزارش خبرنگار روابط عمومي، کارگاه روش تحقيق کيفي در دانشگاه ايلام  به همت گروه علوم اجتماعي اين مرکز آموزش عالي نخستين کارگاه روش تحقيق کيفي با تاکيد بر گراندد تئوري با حضور دکتر جبار رحماني، عضو هيأت علمي پژوهشکده ي مطالعات فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم و رئيس گروه فرهنگ و جامعه انجمن جامعه شناسي ايران، اعضاي هيأت علمي دانشکده ادبيات و علوم انساني و دانشجويان اين دانشکده در محل سالن اجتماعات دانشگده ادبيات و علوم انساني برگزار شد.

دکتر جبار رحماني در اين کارگاه در خصوص گذر روش تحقيق از پارادايم اثبات گرايي به سمت پارادايم تفهمي و ترکيبي سخن گفت و توجه به سنت روش تحقيق کيفي را از ضروريات نهاد علم تلقي کردند. وي افزود بحث به تفاوت هاي روش تحقيق کمي و کيفي و مقايسه و مقارنه ي مفاهيم موجود در دو روش پرداخت.

رئيس گروه فرهنگ و جامعه انجمن جامعه شناسي ايران افزود: مهمترين وجه تمايز اين دو روش را در نقطه ي عزيمت دانست و به عبارتي ديگر، ماهيت اثباتي يا برساختي پديده ي مورد مطالعه را تعيين کننده ي چشم انداز محققين و سازنده ي سئوالات آنان دانست، وي بر اين باور بودند که سئوال تحقيق تعيين کننده ي مسير محققين در انتخاب روش و تکنيک و به طور کلي، نحوه ي مواجهه ي با موضوع است.

عضو هيأت علمي پژوهشکده ي مطالعات فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم ضمن بر شمردن ويژگي هاي روش تحقيق کيفي به تفاوت اين روش با روش کمي در نحوه ي تدوين چارچوب نظري، شيوه هاي نمونه گيري، روايي و پايايي، قابليت تعميم، تکنيک هاي گردآوري داده ها، شيوه هاي استخراج و نحوه ي تدوين گزارش پرداختند.

دکتر جبار رحماني در استمرار بحث به معرفي اجمالي روش گراندد تئوري و نحوه ي کد گذاري هاي سه گانه باز، محوري و گزينشي پرداختند. پاسخگويي به سئوالات شرکت کنندگان بخشي از اين کارگاه بود.