انتخاب طرح دکتر محمود روشنی استاد تمام دانشگاه ایلام بعنوان یکی از طرح‌های برگزیده دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم

طرح  دکتر محمود روشني استاد تمام دانشگاه ايلام بعنوان «بررسي استفاده از بسترهاي جديد جهت اندازه گيري دقيق، گزينش پذير و ارزان جيوه در نمونه هاي آب استان ايلام و فاضلاب کارخانجات با استفاده از روش ولتامتري» بعنوان يکي از طرح‌هاي صنعتي برگزيده دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالي سراسر کشور معرفي شد.

به گزارش روابط عمومي و به نقل از اداره کل روابط عمومي وزارت علوم، به منظور کنترل ميزان جيوه براي پيشگيري از ورود به چرخه غذايي از چارچوب آلي فلزي موسوم به ZIF-8 (ايميدازولات زئوليت) با هدف اندازه گيري ولتامتري يون جيوه (II) در آب استفاده شده است و مزاياي روش حساسيت بالا، سرعت، تکرارپذيري، هزينه پايين، گزينش پذيري بالا، تعيين هم زمان چند گونه، قابل حمل بودن و نگه داري راحت مي‌باشد که توسط محققين دانشگاه ايلام انجام شده است.

بنا به يان گزارش: دقيق بودن، آماده سازي آسان، زمان کوتاه آماده سازي، مقرون به صرفه بودن، گستره خطي خوب و پايداري بالاي حسگر طراحي شده از دستاوردهاي ويژه اين طرح برگزيده است.

اين گزارش مي‌افزايد: استفاده از الکترود ZIF-8 -MWCNTs-Chit/GCE جهت اندازه‌گيري آثار فلزات سنگين به روش عاري سازي آندي پالس تفاضلي، کاربرد الکترود اصلاح شده ZIF-8-MWCNTs-Chit/GCE جهت اندازه گيري جيوه در نمونه‌هاي حقيقي با اهميت تجزيه‌اي بر اساس مکانيسم مطرح شده، انجام پايش دوره‌اي براي پيش گيري از تجاوز ميزان فلزات سنگين به بيش از حد مجاز از برنامه‌هاي آتي جهت توسعه طرح مي‌باشد.