اختتامیه نهمین سوگواره شعر کردی عاشورایی "شین" به صورت مجازی برگزار شد

اختتاميه نهمين سوگواره شعر کردي عاشورايي

مراسم اختتاميه نهمين سوگواره شعر کردي عاشورايي "شين" با همکاري دانشگاه ايلام و حوزه هنري استان با توجه به شرايط کرونايي حاکم بر کشور بصورت برخط برگزار شد و همزمان از طريق برنامه "ققنوس" در راديو فرهنگ به صورت زنده پخش گرديد.

به گزارش روابط عمومي، دکتر علي‌اکبري رئيس دانشگاه ايلام ضمن بيان اينکه امام حسين (ع) مصداق بارز وفاي به عهد و پايمرداي به اعتقاد نه در جهان اسلام که در کل عالم است، گفت: بزرگداشت کربلا و عاشور به خاطر پاسداشت ارزش‌هاي انساني بر همه جهانيان فرض است، اما براي ما شيعيان به دلايل بيشتري و البته ما ايلاميان به دلايل خاص‌تري واجب است و بايد اين برنامه هر ساله اجرا شود.

دکتر علي‌اکبري افزود: استان ايلام، مهد شاعران آئيني است، که در طول تاريخ ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت در قالب شعر کردي ابراز داشته‌اند و بايد دانست، سوق دادن اين توانمندي به سمت اهل بيت عليهم‌السلام جزو سعادتي است، که در اين سوگواره نصيب ما شده است و همين امر مي‌طلبد که هر ساله اين آيين قوي تر و بهتر انجام شود.

رئيس دانشگاه با بيان اينکه دانشگاه داراي رسالت اجتماعي است، اظهار داشت: با توجه به پتانسيلي که در دانشگاه وجود دارد، دانشگاه خود را در برابر جامعه مسئول ميداند و براي همين در موضوعاتي که از توانمندي و استعداد اقشار مختلف مردم ايلام استفاده گردد، دانشگاه با تمام توان در صحنه حضور خواهد داشت و با ديگر سازمانها و نهادها هماهنگي و همراهي لازم را دارد.

دکتر علي‌اکبري با اشاره به اينکه متأسفانه به علت بحران کوويد 19، همه مراسمات و برنامه‌هاي ديني و فرهنگي تحت تأثير قرار گرفته است، گفت: عليرغم اين شرايط، اعتقادات همچنان پابرجاست و با توجه به ظرفيت فضاي مجازي و رابطه ويژه نهاد علم و هنر، امروز اين برنامه به شکلي متفاوت برگزار مي گردد.

در ادامه مراسم آقاي قاسمي رييس حوزه هنري استان ايلام با تشکر از مساعدت دکتر علي‌اکبري رئيس دانشگاه ايلام در برگزار اين مراسم، با اشاره به اينکه از سال 91 به منظور ارتقاء بخشي جايگاه زبان و ادبيات کُردي جنوبي اين سوگواره طراحي و راه‌اندازي شد، گفت: در گام‌هاي اوليه، شعر کُردي جنوبي در حوزه ادبيات آئييني به نوعي هم قليل و هم غريب بود، اما خوشبختانه در جريان اين سوگواره و البته تعاملي که با دانشگاه ايلام و مجموعه همکاران ايجاد شد، طي طريق انجام گرفت و الان سوگواره "شين" در سطح ملي قابل تأمل و بررسي است و شاعراني در اين عرصه وارد شده‌اند که با خلق آثار خود گام هاي بسيار تاثير گذار در اين حوزه برداشته‌اند به نوعي که به جرأت مي توان گفت سردمداران شعر آييني در غرب کشور شاعران ايلامي هستند.

محمدعلي قاسمي با بيان اينکه در سال‌هاي گذشته اين برنامه با حضور اقشار مردم و در فضاي گسترده‌تري برگزار مي‌شد، ادامه داد: متاسفانه امسال به واسطه شرايطي که ويروس کرونا در کشور و جهان ايجاد کرد، با حمايت‌هاي دلسوزانه‌ي مجموعه ارزشمند شبکه راديو "فرهنگ" بستري فراهم شد که اين برنامه همزمان با برگزاري در فضاي مجازي، روي آنتن شبکه راديويي نيز برود تا جامعه عاشورايي ايران و آزادمردان سراسر دنيا از اين برنامه بهره ببرند.

در اين آئين آقايان شاهمراديان و صفربيگي اشعار خود را در رثاي امام حسين (ع) و ياران وفادارش و اربعين حسيني به صورت زنده قرائت کردند و سپس آقاي محمد نبي سيفي به مداحي پرداخت.

لازم به ذکر است فايل صوتي ساير شعرا از طريق برنامه ققنوس از راديو فرهنگ پخش گرديد.