سه‌شنبه‌های کتاب دانشگاه ایلام (معرفی کتب تألیفی و ترجمه‌ای اعضای هیأت علمی دانشگاه ایلام)

1-عنوان کتاب: کتاب قرائات و نقش آن در تفسير قرآن کريم مطالعه موردي تفاسير جوامع الجامع و الکشاف

تاليف حجت‌الاسلام و المسليمن دکتر مهدي اکبرنژاد استاد تمام دانشگاه ايلام

عبدالله اسفندياري

اين کتاب در چهار فصل و 130 صفحه منتشر شده است.

در پيشگفتار اين کتاب آمده است:

از جمله مسائلي، که از سده نخستين هجري توجه دانشمندان علم قرائت و تفسير را به خود جلب نمود و موجب پيدايش آراء و نظرياتي گرديد، پيدايش اختلاف قرائت در عرصه کتاب الهي بوده است. از پيش نياهاي تفسير قرآن، در اختيار داشتن، قرائت ابلاغ شده از سوي پيامبر (ص) است، اين قرائت اکنون در ميان قرائت‌هاي مختلف پنهان است و به همين جهت براي بازيابي آن بايد به قرائت‌هاي مختلف توجه کرده و با رد تواتر قرائات و تنها مشهور دانستن آنها و منحصر ندانستن قرائت صحيح در قرائت عاصم،به قرائت‌هاي ديگر نيز توجه نمود؛ چرا که سه خصيصه صحت سند، موافقت با قواعد عربي و مطابقت با رسم مصحف، در اين قرائات وجود دارد. اين نوشتار، مقايسه‌اي گذرا ميان دو تفسير معروف و برجسته در زمينه‌اي اختلاف قرائت است: «الکشاف عن حقائق التنزيل» تاليف محمود بن عمر زمخشري (م 538 ق) و «جوامع الجامع» تأليف ابو علي فضل بن حسن طبرسي (م 548 ق). اين دو تفسير، با رويکرد ادبي، اما در دو ديگاه اهل سنت و تشيع مورد بررسي و تطبيق قرار مي‌گيرد. ساختار اين کتاب از چهار فصل مرتبط به هم تشکيل شده است:1-کليات 2-علم قرائت، تعريف، موضوع و فايده 3-ضوابط و معيارهاي پذيرش قرائات از ديدگاه طبرسي و زمخشري4-تأثير اختلاف قرائت در برداشت‌هاي تفسير طبرسي و زمخشري. هدف اصلي اين نوشتار، تبيين تطبيقي تأثير اختلاف قرائات بر وجوه تفسيري قرآن کريم از ديدگاه طبرسي و زمخشري است، که با معرفي ديدگاه‌هاي طبرسي و زمخشري، درباره‌ي قراء مختلف و چگونگي معرفي نمودن آنان و تبيين و توجه اين دو تفسير به بيان اختلاف قرائت‌ها در آيات مختلف قرآن کريم در تفاسير جوامع الجامع و الکشاف، با روش توصيفي – تحليلي پرداخته مي‌شود.

2-عنوان کتاب: An Introduction To Mechanical Engineering

مؤلفان:

دکتر فرشاد ربيعي استاديار گروه مکانيک دانشگاه ايلام

مهندس مريم جمشيدي

اين کتاب در 23 فصل و 365 صفحه توسط انتشارات هاوار منتشر شده است.

مقدمه کتاب به انگليسي:

Think about being at an amusement park. Can you imagine the sounds and smells? Can you picture the rides- roller coasters, trains, spinning cups? An amusement park is a playground of mechanics and motion.

Mechanics is a field of science that deals with motion and the causes of motion. Engineering is the use of science and math to design, build, and run structures, machines, and systems.

Engineers are problem solvers. They have a good grasp of fundamental physical and chemical laws and mathematics and apply these laws and principles to design, develop, test, and supervise the manufacture of millions of products and services.

This book is intended for a course that provides an introduction to mechanical engineering during either the freshman or sophomore years.

We will introduce you to the engineering profession. how to prepare for an exciting engineering career, the design process, engineering communication, and ethics.

Core engineering-science courses (for example, strength of materials, thermodynamics, fluid mechanics, and dynamics) were discussed and include some biography of scientists to enhance student information.

At the end of this book, Students are expected to be able to provide an accurate definition of mechanical engineering and know the basic concepts of mechanical engineering.

مقدمه کتاب به فارسي:

تصور کنيد که در يک شهر بازي هستيد. آيا مي‌توانيد صداها و بوها را تصور کنيد؟ آيا مي‌توانيد ترن هوايي، قطارها، فنجان‌هاي چرخان را تصور کنيد؟ شهربازي زمين بازي مکانيک و حرکت است.

مکانيک زمينه‌اي از علم است، که با حرکت و علل حرکت سرو کار دارد. مهندسي استفاده از علوم و رياضيات براي طراحي، ساخت و اجراي سازه‌ها، ماشين‌ها و سيستم‌ها است.

مهندسان حلال مشکلات هستند. آنها درک خوبي از قوانين اساسي فيزيکي و شيميايي و رياضيات دارند و اين قوانين و اصول را براي طراحي، توسعه، آزمايش و نظارت بر ساخت ميليون‌ها محصول و خدمات به کار مي‌گيرند.

اين کتاب به منظور آشنايي با مقدمات مهندسي مکانيک براي دانشجويان سال اول و سال دوم اين رشته درنظر گرفته شده است.

ما شما را با حرفه مهندسي آشنا مي‌کنيم. چگونه براي يک حرفه مهندسي هيجان انگيز، فرآيند طراحي، ارتباطات مهندسي و اخلاق آماده شويم.

در اين کتاب دروس اصلي مهندسي (به عنوان مثال، مقاومت مصالح، ترموديناميک، مکانيک سيالات، و ديناميک) مورد بحث قرار گرفته است و شامل بيوگرافي برخي از دانشمندان جهت افزايش اطلاعات عمومي دانشجويان مي باشد.

در پايان اين کتاب از دانشجويان انتظار مي رود که بتوانند تعريف دقيقي از مهندسي مکانيک ارائه دهند و مفاهيم اوليه مهندسي مکانيک را بدانند.

در آخربسيار قدردان تمام عزيزان و متخصصاني که کتاب حاضر را مطالعه کرده و نظرات ارزنده خود را در راستاي بهبود اين اثر در اختيار ما ميگذارند هستيم. خواهشمنديم که هر گونه نقطه نظر، انتقاد و پيشنهادي را به ما (F.rabiei@ilam.ac.ir) اطلاع دهيد.

هر سه‌شنبه، ما را با معرفي کتب منتشر شده اعضاي هيأت علمي دانشگاه ايلام همراهي کنيد.

روابط عمومي دانشگاه ايلام