سه‌شنبه‌های کتاب دانشگاه ایلام (معرفی کتب تألیفی و ترجمه‌ای اعضای هیأت علمی)

1-عنوان کتاب: «مقاومت گياهان به آفات و بيماري‌ها»

مؤلف: خانم دکتر زهرا طهماسبي دانشيار دانشگاه ايلام

اين کتاب در 12 فصل و 150 صفحه توسط انتشارات دانشگاه ايلام منتشر شده است.

در اين کتاب سعي شده تا با زباني ساده و گويا اساس ژنتيکي، مسيرهاي مولکولي و ترکيبات بيوشيميايي مهم گياهان جهت مقاومت به آفات و بيماري‌ها  و همچنين روش‌هاي اصلاحي ايجاد ارقام مقاوم بر اساس جديدترين يافته‌هاي روز دنيا و معتبرترين مقالات علمي و تجربيات و اطلاعات بدست آمده تبيين گردد.

2-عنوان کتاب: «راهنماي کاربردي برّه‌زايي و مراقبت از برّه»

مؤلفان:

نيل سارجيسن

جيمز پاتريک کريلي

اندرو هاپکر

مترجمان:

دکتر فرشيد فتاح نيا (دانشيار دانشگاه ايلام)

دکتر سيد رضا موسوي

دکتر صفورا يوسفي‌نژاد

اين کتاب در هفت فصل و  232 صفحه توسط انتشارات دانشگاه ايلام منتشر شده است.

توضيحات دکتر فتاح نيا در مقدمه کتاب:

پرورش گوسفند يکي از مهم‌ترين شاخه‌هاي دامپروري در دنيا و ايران است. اين حرفه نه تنها در توليد محصولات با ارزش براي تغذيه انسان بلکه در ايجاد اشتغال پايدار نقش مهمي ايفا مي‌کند. عوامل متعدّدي بر موفقّيت واحدهاي پرورش گوسفند تأثير دارند، که از جمله مي‌توان به انتخاب نژاد مناسب، مديريّت پرورش، تغذيه، رعايت بهداشت، مديريّت کنترل بيماري‌ها و داشتن علم و آگاهي مناسب اشاره کرد. پرورش گوسفند شامل مراحل مختلفي از قبيل توليد مثل و آبستني، برّه‌زايي و شيردهي است، که موفقيت و سودآوري واحدهاي پرورش گوسفند به داشتن اطلاعات لازم و مديريّت مناسب در مورد هر کدام از اين مراحل بستگي دارد. با توجّه به اطلاعات موجود، علّت اصلي ناکارآمدي توليدمثلي واحدهاي پرورش گوسفند در دنيا و ايران به بالا بودن مرگ‌ و مير برّه‌ها در اواخر آبستني تا زمان شيرگيري ارتباط دارد. دلايل اصلي مرگ ‌و مير برّه در اين فاصله زماني شامل تغذيه نامناسب ميش در اواخر آبستني، سخت‌زايي، کمک بي موقع و غيرماهرانه به زايش، کيفيت پايين و مديريّت ضعيف تغذيه آغوز، عدم رعايت بهداشت در زمان زايش، مديريّت ضعيف جايگاه ميش و برّه و بيماري‌هاي عفوني مي‌باشند. کتاب حاضر حاوي مطالب علمي و کاربردي مناسبي در ارتباط با مديريّت هر کدام از اين عوامل مي‌باشد و انگيزه‌اي براي ترجمه آن شد. اميدواريم با ترجمه اين کتاب قدم کوچکي در جهت افزايش دانش پرورش‌دهندگان گوسفند و بهبود وضعيّت موجود برداشته باشيم و مطالعه اين کتاب را به همه دانشجويان رشته‌هاي علوم دامي، دامپزشکي و کليه افراد مرتبط با صنعت پرورش گوسفند توصيه مي‌کنيم. در پايان از همه عزيزان و متخصصاني که کتاب حاضر را مطالعه مي‌کنند خواهشمنديم که هر گونه نقطه نظر، انتقاد و پيشنهادي را به ما (ffatahnia@yahoo.com) اطلاع دهند تا آن را جهت بهبود اثر در نظر بگيريم.هر سه شنبه ما را با معرفي کتب منتشر شده اعضاي هيأت علمي دانشگاه ايلام همراهي کنيد.

روابط عمومي دانشگاه ايلام