بذرهای گیاهان استان ایلام در 373 رستنی در اقلیم استان در دانشگاه ایلام گردآوری شد

بذرهاي گياهان استان ايلام در 373 رستني در اقليم استان در دانشگاه ايلام گردآوري شد

براي اولين بار با اهتمام دکتر احسان الله زيدعلي عضو هيات علمي گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزي دانشگاه ايلام، بذرهاي گياهان استان ايلام در 373 رستني در اقليم استان گردآوري و طبقه‌بندي شد.

به گزارش روابط عمومي، استان ايلام به دليل داشتن تنوع شکل زمين، اقليم و موقعيت جغرافيايي از تنوع بالاي پوشش گياهي مختص به دو منطقه رويشگاهي ايران­ توراني و خليج­ عماني برخوردار مي باشد. از اين رو به اهتمام دکتر احسان زيدعلي استاديار دانشگاه ايلام و همکاري مهندس قدرت الله فلاحي و خانم سيده فرزانه موسوي جهت شناساندن هرچه بهتر گياهان موجود در اقليم استان ايلام به دانشجويان و بهره­ برداران بخش کشاورزي و منابع طبيعي، و همچنين ضرورت وجود بانک بذر کاري و آموزشي متعلق به اقليم ايلام، بذرهاي گياهان استان ايلام گردآوري شد و با مراجع به کتب مرجع فلور ايلام و فلور خوزستان و ديگر کتب مرجع و همچنين همکاري پژوهشکده گياهي دانشگاه فردوسي مشهد؛ گياهان و بذرهاي آنها شناسايي گرديد.

بنا به اين گزارش:  بذور گردآوري شده گياهان پس از شناسايي بر اساس کارکرد انساني (زراعي، باغي، هرز، جنگلي و مرتعي، دارويي، زينتي و سبزي) در هفت دسته (گياهان هرز 81 بذر، گياه زراعي 85 بذر، واريته و توده محلي (ذرت 10رقم، گندم 11 رقم و 3 توده محلي، جو 9 رقم و 5 توده محلي، لوبيا سفيد 4 رقم، لوبيا قرمز 2 رقم، لوبيا چيتي 4 رقم، لوبيا چشم بلبلي 2 رقم و 2 توده محلي، نخود 6 رقم و کلزا 6 رقم)، گياهان مرتعي و جنگلي 53 بذر، گياهان باغي و ميوه 28 بذر، گياهان زينتي 47 بذر، گياهان دارويي 42 بذر و سبزي وصيفي­جات 37 بذر) و در ظروف پلاستيکي قرار گرفته و در قفسه و کمدهاي مرتبط جاي­گذاري شدند. براي جلوگيري از فساد بذور ازسيليکاژل استفاده شد. در مجموع 373 بذر از رُستني­هاي اقليم ايلام در 66 خانواده گياهي (با توجه به اينکه برخي گونه­ هاي گياهي مانند سيب­ زميني و مرزه کوهي به ندرت بذر قابل استحصال توليد مي­ کنند) شناسايي، گردآوري و طبقه­ بندي شد. دراين بين برخي گونه­ هاي گياهي براي اولين در ليست رستني­هاي استان ايلام قرار گرفتند؛ مانند گونه­ هاي غيربومي عروسک پشت پرده و پنجه شيطان ( با گواهي پژوهشکده گياهي دانشگاه فردوسي مشهد).